Psykopat & narcissist kender du en ?

De fleste har oplevet at møde mennesker der virker underligt følelseskolde og afstumpede, de overrasker os med handlinger der virker ude af kontekst og man kan ikke rigtig regne med eller regne ud hvordan de reagerer.


 
 

Jeg har derfor inviteret Alexa Peary med hjem til videointerview, da hun er god til at sætte ord på og komme med mange konkrete bud på adfærd, skader og hvad der kan og skal gøres, når man er blevet ramt af psykopat/narcissist “bussen” her kommer video del 1.
Del 2 kan du få besked om hvis du abonnerer på youtube kanalen “Camilla Lund

Narcissister og psykopater ligger forskellige steder på en lang scala af adfærdstræk– så istedet for at tale om at de skal have en diagnose før vi kan tillade os at beskrive det de gør, kan man tale om at der er narcissistisk eller psykopatisk adfærd og det er her vi starter samtalen. Da der ikke er mange der bliver diagnosticerede er det vigtigt at dem der blir udsat for adfærden, kan begynde at have et sprog om det der sker.

Når man er sammen med menneskermed den type adfærd hvor de er ude af stand til at se på dem selv, tage medansvar og sætte sig ind i andre menneskers følelser, vil man have mærket at man faktisk ikke “eksisterer” . Og når man er i nærkontakt med dem, enten på job, i familien, ens partner vil det være umuligt at komme igennem relationen eller en konflikt med skindet i behold, da de ikke behøver tage ansvar for deres handlinger.

Vi kan erfare at der ikke er en ligeværdig-ansvarlig samtaleog vi vil gå fra mødet med oplevelsen af at der er noget galt med os. Hvis man bliver længe med en med den adfærd eller er opvokset med en i familien, vil det være sikkert at man begynder at tvivle på at egne følelser, eget værd og igen og igen blive bekræftet i at det man siger, er og gør, er helt forkert. Det er ikke sikkert man kan sætte ord på det der sker, men man vil blive kontrolleret og styret i det skjulte på forskellige måder og langsomt brudt ned.

Hvis man ikke passer ind eller mener noget andet, eller forsøger at kommunikere om noget man er utilfreds med eller ked af,  vil man blive mødt med så mange kreative former for benægtelse og ellers blive holdt ude, manipuleret med, opleve iskulde etc og havne med hele skylden for det man kom med eller føler – for ellers krakelerer selvbilledet som de kæmper så meget med at opretholde. Så der er en manglende evne til at kommunikere hensynsfuldt eller empatisk og den pårørende vil ende med at få alt ansvarog i processen blive pålagt al skyld . En psykopat eller narcissist vil nemlig ikke have nogle fejl eller mangler og gå omend meget langt for at beholde det urealistiske selvbillede med ufejlbarlighed og iscenesætte og argumentere, at det er andre der er noget i vejen med. Det er her de er usædvanlig opfindsomme, så man ikke opdager hvad der sker, før man måske år efter sidder og har oplevelsen af man er blevet kørt over af en bus, langsomt men sikkert.

Man bliver fanget ind i et spil hvor det handler om kontrol i det små eller store, en psykisk kontrol, hvor man bliver en brik i deres uendelige behov for opmærksomhed og tilfredsstillelse af deres behov. etc og man vil få skader på sjælen.

Gode links 

Det er svært at forståat der findes en gruppe af mennesker med en adfærd der gør skade på andre, adfærden kan være: kontrol, mangle empati, beregnende, selvoptaget, manglende ansvarsfølelse, bagtaler, storhedstanker, charmerende, benægtende, indsmigrende, lyver, projicere alt skyld på omgivelserne, afstumpede etc…..

Man kan blive systematisk nedbrudt og hvis det begynder at rykke lidt i dig og du måske kan genkende noget, så er der flere steder du kan få hjælp og lære mere. Alexa Peary deler her de bedste links du kan kigge videre på

Hjemmeside: http://kend-din-psykopat.dk 

Grupper: http://kend-din-psykopat.dk/gruppeforloeb/ 

Facebookside: https://www.facebook.com/KendDinPsykopat/ 

Kvindegruppe på Facebook: https://www.facebook.com/groups/KvindegruppeKDP/ 

instagram: https://www.instagram.com/kenddinpsykopat/  

Lev uden vold: https://levudenvold.dk 

Exitcirklen: http://www.exitcirklen.dk 

Mødrehjælpen: https://moedrehjaelpen.dk 

Danner: https://danner.dk 

Krisecentre oversigt: http://www.lokk.dk/Faa-hjaelp-her/Oversigt-over-krisecentre/

www.danskstalkingcenter.dk