Hvad er yoga ?

Yoga er noget mange elsker at “gå til” det giver feks en varm indre ro, man mærker øget styrke, bedre bevægelighed, føler sig nulstillet bagefter, får kontakt til en anden måde at være på, holder ryggen smertefri etc.

Jeg taler med mine elever om hvorfor de går til Yoga, laver en lille spørgerunde engang imellem, og svarene lyder som dem ovenover. Reflektionen over hvorfor de vælger Yoga stedet for anden aktivitet. Det at blive spurgt og reflektere det styrker intentionen og motivationen – det giver en lille reminder på hvorfor de år efter år vælger at bruge en dag hver uge på at gentage Yogapraksis og trodse lysten til at blive i sofaen eller mærke og give efter for trætheden etc.


Det er ikke bare træning for kroppen at komme til Yoga, det kan det selvfølgelig være, det kommer an på underviseren og den tradition der undervises efter. Men går du til Yoga hvor der ikke kune er fysiske øvelser, så vil du ofte meget hurtigt få en oplevelse af hvad Yoga kan være og hvad der bliver muligt. Yoga har oprindeligt rødder i Østen og er en visdom der er givet videre fra Guru til elev. Yoga er ikke en religiøs praksis, men da Yoga føles på flere planer i os som mennekser, kan det ville en særlig glæde og man kan godt blive ret afhængig, forstået på den måde, at det tydeligt mærkes den uge man ikke kunne kommet til yoga både i kroppen og det at sindet buldrer tilbage til al for meget aktivitet. Det er både for kroppen, sindet, og for at stilne de mange følelser og reaktioner man kan have i det udfordrede liv. Hvis man virkelig går Yogavejen, sker der forandringer, både i den måde du ser verden på, de fald du træffer og de muligheder der viser sig ved at have en Yogapraksis.

Hvis du gerne vil prøve Yoga så er det vigtigt du finder en lærer der inspirere dig og hvor du mærker en helt særlig forbindelse og tillid, det er nemlig hele dig der kommer i bevægelse og transformeres – Sprød løs hvis jeg kan hjælpe dig videre – God træning

Du er velkommen til at skrive til kontakt@yogakey.dk