Bindevæv nøglen til at forstå smerter og bevægelse

Er du nysgerrig på hvorfor du ikke er så smidig, og hvordan du blir det, hvorfor der opstår smerter og hvad snakken om facie egentlig handler om sådan helt på dybt og seriøst plan så kom med til foredrag 22.01 Vi er så heldige at vi kniber os i armen, Rikke en af forskererne bag de nye resultater om bindevævet smerter og bevægelse kommer til yogacentret. Hun har et hav af uddannelser og erfaring og viden kombineret fra flere felter som du kan læse nedenfor at trække på og vi glæder os meget.

jeg har spurgt Rikke hvad vi kommer til at vide noget om og lidt om hendes baggrund og interesse for feltet, læs med her

Hvad får vi viden om når du kommer på besøg ? 

Foredraget giver viden det 3D bindevævs netværk, der binder hele kroppen sammen og som har været helt overset i den medicinske verden. Man har nemlig i anatomien altid skåret det væk for at kunne se muskler, nerver og kar. Men nu viser store mængder ny forskning, hvor vigtigt det er. Denne viden danner det anatomiske grundlag for at forstå, hvordan smerter forskellige steder i kroppen hænger sammen, hvordan problemer i organerne viser sig som smerter i muskler eller hvordan en nedsat vejrtræknings funktion/teknik påvirker kroppen på mange måder.

Fascier/bindevæv har 6 -8 gange flere smerteopfattende celler end muskler, så måske er det ikke så mærkeligt, at de er vigtige.

Forskningen viser også, at netop bindevævs linjerne formentlig er det anatomisk grundlag for akupunkturen og dens virkning.

Hvad får man med hjem fra aftenen ? 
Den viden du opnår kan du bruge til at være mere bevidst om, hvor dine egne problemer i kroppen kommer fra og hvilken vej du skal gå for at få gjort noget ved det. Du vil også kunne forstå hvad det er mange af yogaøvelserne gør for dig og din krop. F.eks. hvordan bølge åndedrættet er godt for dit indre. Foredraget er en Power-Point præsentation med mange billeder helt fra de mikropiske celler i fostertilstanden til hvordan bindevævet ser ud hos det voksne individ både hos mennesker og dyr.

Hvad er motivation for det arbejde du laver,  hvorfor brænder du for at formidle viden om bindevævet ?
Siden jeg var seks år vidste jeg, at jeg ville være dyrlæge, hvilket jeg blev da jeg var 24. Allerede på studiet syntes jeg at det gav mening, at se på patienten, som en helhed og ikke som én sygdom. Derfor var jeg ivrig deltager på de kurser, der blev arrangeret  af en forening på studiet, der interesserede sig for alternativ/komplementær/holistisk medicin (kært barn har mange navne). Derfor var jeg i stand til at indarbejde akupunktur og lidt homøopati samt kiropraktik straks efter endt studie, da jeg startede min egen blandede praksis i Skagafjord på Nordisland i 1992.

Da jeg flyttede til Danmark igen efter 5½ år var der mange kvier og køer i fjorden, der hed Rikka eller Nála (nål på Islandsk), fordi de var blevet til ved hjælp af akupunktur for at balancere hormonbalancen hos deres mødre. Fra 1995 til 1997 tog jeg en internationale veterinære akupunktur uddannelse (IVAS). Tilbage i DK blev jeg ansat i Hørsholm Hestepraksis, hvor jeg beskæftigede mig meget med bevægelses problemer, haltheder og rygproblemer hos heste. I 2003 tog jeg en uddannelse i osteopati på heste ved International School of Equine Osteopathy og på hunde med speciel fokus på den osteopatiske funktionelle indirekte teknik samt kranio-sacral terapi hos Patricia Kortekaas, PT, Oregon, USA. I 2006 startede jeg min egen praksis med holistisk behandling af heste. Fra 2011 påbegyndte jeg et samarbejde med ass. Professor Vibeke Elbrønd på KU-sund (tidligere Landbohøjskolen) med forskning i fascier på heste og hunde. Fra 2012 tog jeg en tre-årig veterinær homøopati uddannelse.

Jeg har altid elsket at finde logikken og de større sammenhænge i det stof jeg har læst og formidle det videre til dyreejere. 2003 -2004 udgave jeg de to bøger ”Forstå din islandske hest” og Forstå din rideheste” Desværre var jeg ude for en ulykke i 2015, hvor jeg fik en svær hjernerystelse og mindre hjernskade, der har sat en stor kæp i hjulet for hvad jeg kan overkomme.

Og derfor er vi endnu heldigere at Rikke har valgt at prioritere os i hendes foredragstour, vi glæder os meget til at lære om alt fra fostertilværeslen til det praktiske nu og her, viden vi kan omsætte til egen krop ! Kom med og få viden om facier, bindevæv, smerter og bevægelse

Tilmeld dig lige her

Bindevævet, din mulighed for bevægelse v. Rikke shultz


Dato: 22.01.2020


Tid: 19-21


Pris: 150kr (75kr for medlemmer)


Tilmeld

Find adr, email og info lige her i link