Hvordan drager vi RIGTIG omsorg for os selv

Mange føler at der er meget lidt tid i hverdagen, man løber fra det ene til det andet og leder efter måder at slappe af på og få mere tid. Man kan godt tage i spa og slappe af eller andre nydelsesfulde ting for at lade op, men ofte er det helt det samme, når hverdagen er tilbage igen. Mange føler sig drænet og mangler egen tid, men måske er det i virkeligheden en helt anden form for selvfokus, selvomsorg man har behov for end de hurtige løsninger ?

Måske skal vi lære noget nyt for at forstå vores egentlige behov og lære vores indre at kende?  Vi har inviteret Jeannete Øbro ned i Yogacentret for at holde foredrag om netop det emne, at kunne passe ordentlig på os selv i en travl hverdag. Jeg har stillet Jeanette 4 spørgsmål, så vi kommer nærmere emnet selvomsorg. Kærlig hilsen Camilla

Selvomsorg – foredrag med psykoterapeut, jordemoder og forfatter,

Jeanette Øbro

Selvkærlig omsorg v.  Jeanette Øbro



Tid: 19.15-21.15



Dato: 07.10





Pris: 150 kr (75 kr for medlemmer)




Tilmeld

1. Hvad får deltagerne du viden om ? Du får basal viden om selvomsorg både på et praktisk og på et teoretisk plan, hvor jeg tager udgangspunkt i emotionsteori – den videnskabelige lære om vores følelsesmæssige udvikling og potentiale. På det praktiske plan får du gennem korte øvelser og guidning mulighed for at kigge indad og gøre opdagelser om hvordan du håndterer følelsesmæssig omsorg for dig selv: Hvad er selvomsorg for dig? Hvordan er din balance i forhold til at give omsorg til andre? Er det fx sværere eller nemmere at opfylde andres behov end dine egne?  Vi går et spadestik dybere end at selvomsorg kan være at tage et dejligt varmt karbad – det kan det også sagtens være – men jeg vil fokusere på hvad der foregår på det indre følelsesmæssige plan, og hvordan man kan gå på opdagelse i, hvad der evt. forhindrer én i at få al den omsorg man har brug for.

Når vi drager omsorg for os selv, får vi mere overskud til at tage os af alt andet i livet. 

2. Hvad får deltagerne med hjem ? Det får du med hjem, det kan du bruge til at tage din selvomsorg til næste niveau. Vores nervesystem og personlighed er ikke statiske størrelser; vi kan udvikle os og forandre vores automatreaktioner, hvis de ikke er hensigtsmæssige for os. Forhåbentlig vil du efter foredraget føle dig inspireret til at skabe forandringer, der kan føre til, at du kan begynde at give dig selv mere omsorg på de niveauer, du har behov for det. Øvelserne er velegnede til at du kan arbejde videre med dem og gøre det til en del af din dagligdag at fokusere på omsorgen for dig selv.

3. Hvordan præsenteres det ? Det er et to timers foredrag med øvelser og guidning. Jeg ønsker at skabe et rum hvor er plads til refleksion og inspiration – og hvor der bliver taget hensyn til at selvomsorg kan være et sårbart emne at tale om. Det er helt op til deltagerne hvor meget de ønsker at dele.

4. Fortæl lidt om dig og din motivation er for at formidle foredraget her ? Jeg er forfatter og eksamineret psykoterapeut. I mit arbejde med klienter viser det sig ofte at der plads til at fokusere på selvomsorg. Jeg er optaget af menneskers evne til at drage omsorg for sig selv og at vores nervesystem og personlighed kan forandres og udvikles, sådan at vi bliver bedre til det. Dermed får vi mere overskud til at drage omsorg for andre. Jeg er uddannet i emotionsteori og tager udgangspunkt i at menneskers evne til selvomsorg hænger nøje sammen med, hvordan vi er organiseret følelsesmæssigt og kognitivt.

Selvkærlig omsorg v.  Jeanette Øbro

Tid: 19.15-21.15

Dato: 07.10

Pris: 150 kr (75 kr for medlemmer)

Tilmeld

Vi byder velkommen
Ved Klædebo 9 F
2970 Hørsholm
e mail: kontakt@yogakey.dk

Parkering efter nr 9 på den lige p-plads,


offentlig transport kokkedal station eller den Kongelkige militære klædefabrik


Gå ned langs stien efter nr 9, til trædøren, her er indgang F